Dik 70 procent nieuw verkochte auto’s Noorwegen puur elektrisch

Dat elektrische auto’s in Noorwegen als zoete broodjes over de toonbank vliegen, weten we al langer. De cijfers van augustus liegen er echter al helemaal niet om. Elektrische en deels elektrische auto’s drukken auto’s met enkel een brandstofmotor vrijwel compleet weg.

In Noorwegen worden consumenten behoorlijk aangespoord om elektrisch te gaan rijden. Zo betalen Noren met een EV minder belasting en zijn ze voordeliger uit op tolwegen en veerponten. Ook mogen ze gebruik maken van busbanen. Niet geheel onbelangrijk: elektriciteit is er relatief goedkoop, omdat er veel elektriciteit wordt gewonnen met behulp van waterkrachtcentrales. Al die zaken hebben kennelijk een behoorlijk effect op de markt. Der Spiegel meldt dat maar liefst 71,9 procent van de in augustus nieuw verkochte auto’s in Noorwegen volledig elektrisch was.
Dat is een record en nog flink meer dan het aandeel van

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *