Amerikaanse autoverkoop krijgt flinke tik

De verkoop van nieuwe auto’s in de Verenigde Staten heeft in augustus een aardige tik gekregen. Afgelopen maand werden er 17 procent minder auto’s verkocht dan in die maand vorig jaar.

We staan niet altijd stil bij de verkoopcijfers in de VS, maar nu is er toch iets opvallends te zien. Waar de verkopen in de eerdere maanden van dit jaar enorm opschoten, zakt het nu in. Vergeleken met de door corona verre van optimale verkopen van augustus vorig jaar is er nog eens 17 procent af gegaan, bericht Autonews op basis van analisten van Morgan Stanley. Dat is vrijwel het donkerste scenario waarop men had gerekend.
De stevige krimp is gezien de normaal gesproken goede verkopen in augustus bijzonder. Er worden twee redenen voor genoemd: het chiptekort uiteraard, maar ook de prijzen. Vanwege het chiptekort zijn er veel minder auto’s op voorraad dan normaal gesproken. Dat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy