Zoveel CO2-uitstoot komt er van een elektrische Polestar 2

Polestar wil inzichtelijk maken hoeveel CO2-uitstoot er toe te schrijven is aan de Polestar 2. Dat het merk zo open wil zijn, kondigde het een jaar geleden al aan. Nu is men klaar met analyseren en krijgen we de harde cijfers te zien.

Polestar baarde bijna een jaar geleden behoorlijk wat opzien met een – vrij vertaalde – pittige uitspraak: ‘EV’s zorgen ook voor veel CO2′. Nogal een bijzonder statement als je enkel elektrische auto’s verkoopt en juist voor een belangrijk deel van je verkopen afhankelijk bent van mensen die nou net vanwege CO2-reductie elektrisch willen rijden. De openheid van Polestar verdient wat dat betreft een pluim. Het merk kondigde direct daarbij aan dat het zou gaan onderzoeken hoeveel CO2-uitstoot aan de Polestar 2 toe te schrijven is. Een beetje een gevalletje ‘wij van WC-eend’ wellicht, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *