Xiaomi EV: smartphonemaker gaat elektrische auto’s maken

Xiaomi, een Chinees bedrijf dat nu nog vooral bekendstaat om zijn smartphones, heeft het startschot gegeven voor een dochterbedrijf dat elektrische auto’s gaat ontwikkelen: Xiaomi EV.

Techbedrijven die zich toeleggen op de ontwikkeling van elektrische auto’s, we horen het steeds vaker. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Apple en Huawei. Ook het hier in Nederland wellicht iets minder bekende Xiaomi voegt zich nog bij dat rijtje. CEO Lei Jun kondigde dat overigens in maart al aan, maar nu is het beklonken met het vastleggen van het bedrijf dat zich onder Xiaomi richt op de ontwikkeling van EV’s, het toepasselijk genaamde Xiaomi EV.
Xiaomi is voornemens om de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy