Genesis vanaf 2025 helemaal elektrisch

Genesis doet een belangrijke aankondiging. Het merk zegt vanaf 2025 alleen nog niet modellen met een elektrische aandrijflijn te introduceren. Daarbij mikt het luxemerk van Hyundai naast op reguliere EV’s ook op auto’s met een brandstofcel aan boord.

Genesis heeft een breed modellengamma. Het merk heeft de G70, G80, G90, GV60, GV70 en GV80 op de internationale menukaarten staan. Van de G80, een concurrent van de BMW 5-serie, biedt Genesis naast vier- en zescilinder verbrandingsmotoren ook een volledig elektrische versie aan: de Electrified G80. De tweede EV van Genesis is de onlangs gepresenteerde GV60, in tegenstelling tot de Electrified G80 is dat model als EV ontwikkeld, hij staat immers op het E-GMP-platform waarvan ook de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6 gebruik …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy