Autobezit niet overal even duur: de verschillen binnen Nederland

Autobezit is in Nederland relatief een dure aangelegenheid. Iedere euro die je kunt besparen is er één. Het kan ook uitmaken waar in Nederland je woont.

Als je een eigen auto bezit, krijg je in ieder geval te maken met twee vaste kostenposten: de motorrijtuigenbelasting (bij het gros van de brandstofauto’s) en de kosten voor een autoverzekering. De mrb wordt bepaald aan de hand van het gewicht van de auto, de brandstof en de provincie waar de eigenaar woonachtig is. Dat laatste kun je merken in je portemonnee. Per provincie verschilt het namelijk hoeveel mrb je kwijt bent. Daarbij wordt de premie van de autoverzekering ook bepaald aan de hand van waar je woont. Zo kunnen er nogal wat regionale verschillen ontstaan in de vaste lasten voor identieke auto’s.
Provinciale opcenten
De ‘provinciale opcenten’ bepalen voor een groot deel hoeveel geld …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy