Vooruitblik op de Opel Corsa B – Uit de Oude Doos

30 jaar geleden liep de Opel Corsa A duidelijk op z’n laatste benen en werd voor het eerst z’n opvolger gespot. Op basis van erg wazige spionagefoto’s liet AutoWeek toen de Corsa B schetsen. Met terugwerkende kracht leuk om te zien hoe anders de Corsa uiteindelijk bleek te zijn.

Zo lang als de Opel Corsa A meeging, duurde het bij de opvolgende generaties niet meer. Een facelift in 1990 kon niet voorkomen dat de in 1982 geïntroduceerde Corsa 30 jaar geleden toch behoorlijk gedateerd begon aan te doen en wat dat betreft was het dan ook goed nieuws dat de Corsa B zijn eerste levensteken gaf. Het bleek echter nog tot 1993 te duren voordat deze werkelijk op de markt verscheen. De eerste foto’s van een nog stevig gecamoufleerde Corsa B boden exact 30 jaar geleden de eerste houvast voor AutoWeek om iets over de nieuwe Corsa te zeggen en daarbij lieten we ook onze illustrator alvast de nieuwe Corsa schetsen. Ambitieus, want zelfs voor die tijd waren de foto’s die daarvoor …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *