Ook in augustus minder auto’s verkocht

Voor de tweede maand op rij is er een afname in het aantal nieuw geregistreerde personenauto’s. In augustus zijn 21.877 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Dat zijn er zo’n 17 procent minder dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die Bovag, RAI Vereniging en RDC vandaag vrijgeven.

In augustus zijn 16,8 minder nieuwe personenauto’s geregistreerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Toen werden nog 26.294 nieuwe auto’s gekentekend. De net als die van juli teleurstellende verkoopresultaten van augustus brengen het totaal aantal verkochte personenauto’s in de eerste acht maanden van dit jaar op 211.460 stuks, 3,4 procent minder dan in die periode in 2020.
Volgens Bovag, RAI Vereniging en RDC wordt het herstel van de autoverkopen vertraagd door het mondiale tekort aan computerchips, met lange wachtlijsten en kleine voorraden tot gevolg. De top 5 best verkochte merken is identiek …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy