Ford Fiesta-productie twee weken stilgelegd wegens chiptekort

De fabriek van Ford in Keulen moet vanaf donderdag noodgedwongen weer twee weken de productie stilleggen. Het chiptekort is de grote boosdoener.

De Ford-fabriek in Keulen, waar Ford de Fiesta bouwt, krijgt voor de tweede keer in korte tijd te maken met een productiestop. Opnieuw is het wereldwijde tekort aan microchips de oorzaak. Vanwege het tekort kunnen auto’s niet afgebouwd worden en moet er gewacht worden op nieuwe leveringen. Vorige week lag de productie in de fabriek in Keulen ook al stil, net als eerder dit jaar. Er werken daar ongeveer 5.000 werknemers aan de productie van de Fiesta.
Het is een nieuwe tegenvaller voor Ford, dat eerder dit jaar al waarschuwde voor meer problemen wegens het tekort. In totaal rekende …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy