Range Rover (L322) – Facelift Friday

De derde generatie van de Range Rover, intern L322 genaamd, werd grotendeels ontwikkeld toen Land Rover van BMW was. Toen hij in 2002 op de markt verscheen was het merk echter al verkocht aan Ford, onder wiens toezicht de grote SUV in 2005 werd vernieuwd. Nadat Tata in 2008 het stokje had overgenomen, volgde de grootste facelift van dit model.

De Range Rover in kwestie is die van de L322-generatie, die in 2002 werd gelanceerd. Deze auto was in zijn oorspronkelijke vorm weliswaar direct herkenbaar als Range Rover, maar oogde toch aanzienlijk moderner dan zijn voorganger. Met behulp van BMW werd een auto neergezet die de traditionele vormen invulde met fraaie, optioneel met xenontechniek uitgeruste koplampen waarvan de invulling nog jaren het Land Rover-familiegezicht zou bepalen. De achterlichten van deze eerste serie zijn helemaal een bijzonderheid. Ze ogen eenvoudig, met een oranje en een rood element boven elkaar, maar stiekem licht het remlicht in rood op in het bovenste deel. Juist: de oranje richtingaanwijzer doet ook dienst …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy