‘Kilometerstand terugdraaien nog steeds erg makkelijk’

De Duitse politie gaat ervan uit dat er bij één op de drie in het land verkochte auto’s met de tellerstand is geknoeid. Fraude met kilometerstanden van auto’s blijkt dan ook nog steeds veel te makkelijk.

Met één op de drie zou het aandeel van ‘fraude-auto’s’ een stuk groter zijn dan eerder werd gedacht, want in 2018 werd nog gesproken over zo’n 10 procent van de Duitse auto’s. De inschatting komt naar aanleiding van een onderzoek van de ADAC, de Duitse tegenhanger van ‘onze’ ANWB. Dat onderzocht hoe gemakkelijk het is om bij moderne auto’s met de kilometerstand te rommelen en kwam tot ontluisterende conclusies. De testauto’s, een Ford Kuga van 2019, een Opel Grandland X van 2020 en een Peugeot 208 van 2019 bleken verrassend makkelijk te ‘kraken’, met een apparaat dat nota bene gewoon …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy