Bentley Arnage R – In het Wild

De Bentley Arnage is nog een echte Bentley van de oude stempel. Stijlvol, traditioneel en ultiem Brits. Oud geld, zogezegd.

De Bentley Arnage is eigenlijk een rijdend symbool van het overnamegevecht dat rond de eeuwwisseling plaatvond rondom Bentley en Rolls-Royce. De Britse kroonjuwelen belandden uiteindelijk via een verrassend ingewikkelde constructie bij BMW en Volkswagen. Bentley belandde zoals wij allen weten bij laatstgenoemde, maar dat leverde nog moeilijkheden op omdat BMW al vóór de overnamestrijd motoren leverde voor Bentley. De Arnage beschikte aanvankelijk dan ook over de M62-V8 die BMW ook in de eigen topmodellen hanteerde. De Rolls-Royce Silver Seraph, eigenlijk een tweelingzusje van de Arnage, kreeg een BMW-V12 mee.
Toen het stof rond het ‘gevecht’ tussen BMW en Volkswagen weer was …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *