Autoproductie Verenigd Koninkrijk op laagste punt sinds 1956

De Engelse autoproductie is afgelopen maand fors ingezakt. Als gevolg van het wereldwijde chiptekort zijn volgens het Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) in juli bijna 38 procent minder auto’s geproduceerd dan in diezelfde maand vorig jaar. Voor de Engelse autoindustrie was het de slechtste julimaand sinds 1956.

In juli zijn in het Verenigd Koninkrijk 53.438 nieuwe personenauto’s geproduceerd. Dat zijn er 37,6 procent minder dan in diezelfde maand vorig jaar. Juli is na februari de tweede maand dit jaar dat de Engelse autoindustrie een daling laat zien. Volgens het Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) houdt de productiedaling verband met het wereldwijde tekort aan chips, maar ook met het feit dat wegens coronamaatregelen niet alle werkplekken werden bezet.
Van de bijna 53.500 geproduceerde personenauto’s waren er 8.233 bestemd voor verkoop in het Verenigd Koninkrijk, 38,7 procent minder dan in juli vorig jaar. De resterende 45.205 gebouwde auto’s werden naar onder meer onze kant van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy