Audi SQ5 TDI opgepompt door Abt

Ben je om welke reden dan ook niet tevreden met de 341 diesel-pk’s die Audis SQ5 op de weg brengt? Zet je dieselbeul dan niet direct op Autotrack. De Duitse tuner Abt schroeft het vermogen van de SQ5 TDI namelijk maar wat graag op.

De Audi SQ5 TDI is met zijn 341 pk en 700 Nm niet bepaald onderbemeten. De sportiefste versie van de Q5 en diens Sportback-versie is dankzij z’n 3.0 TDI in staat om in 5,1 seconden naar een snelheid van 100 km/h te sprinten. Wie toch niet onder de indruk is van de prestaties van z’n SQ5, kan nu bij Abt aankloppen voor een krachtkuur.
Abt brengt een herschreven motormanagementsysteem naar de Audi SQ5 waarmee het vermogen van de zescilinder dieselmotor toeneemt tot 385 pk en 760 Nm. Volgens de tuner win je daarmee enkele tienden van een seconde op de 0-100-sprint. Handig voor wie z’n zelfbeeld laat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *