Volkswagen Golf III introductie – Uit de Oude Doos

De Volkswagen Golf II en III kwamen duidelijk uit twee verschillende tijdperken, maar zoals we dat kennen van de Golf was herkenbaarheid tegelijkertijd troef bij de nieuwkomer. Precies 30 jaar geleden illustreerden we dat tijdens een eerste kennismaking met de Golf III.

De verwachtingen waren hooggespannen toen Volkswagen begin jaren 90 met de derde Golf op de proppen kwam. De Golf II had het immers een aardig tijd uit moeten houden en was in zijn nadagen duidelijk verouderd. Nooit zou een generatie van de Golf meer zolang op de markt blijven. De Golf III was dus in zekere zin gezegend met het feit dat de glans er bij zijn voorganger ook wel echt af was, maar tegelijkertijd zorgden de indrukwekkende verkoopaantallen daarvan wel weer voor de nodige druk.
Een eerste blik op de Golf III wees in ieder geval uit dat Volkswagen zijn huiswerk op de ontwerpafdeling aardig gedaan had. De nieuwe Golf was immers een kind van zijn tijd met de rondere vormen. Het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *