‘Toyota wil auto’s zuiniger maken met connectiviteit’

Toyota wil snel de volgende stap gaan zetten als het gaat om connectiviteit. Dat begint met een verdere uitrol van over-the-air-updates, maar moet er daarna ook voor kunnen zorgen dat de hybrides van het merk (nog) zuiniger worden.

De informatie is afkomstig uit een gesprek met Toyota’s Chief Product Integration Officer Keiji Yamamoto, aangehaald door Automotive News. Yamamoto stelt dat bij Toyota 3.000 mensen druk bezig zijn met software-ontwikkeling. Inclusief toeleveranciers zijn dat er zelfs 18.000 en dat kan eigenlijk ook geen kwaad, want Toyota loopt wat achteraan in de strijd om auto’s meer  ‘smart’ te maken. Automotive News merkt bijvoorbeeld terecht op dat nog maar twee modellen van het gigantische concern (LS500h en de Toyota Mirai) in staat zijn om ‘over the air’ updates te ontvangen, daar waar andere merken dat al op grotere schaal hebben ingevoerd.
De volgende stap op over-the-air-update-gebied wordt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy