Mazda herstructureert in China

Mazda herstructureert z’n Chinese activiteiten en vormt een Joint-Venture met Changan én FAW. Het doel is uiteraard om op de Chinese markt flink te groeien.

De herstructurering is een vrij ingewikkeld verhaal voor wie de ontwikkelingen van Mazda in China niet dagelijks volgt, moeten we eerlijk bekennen. Mazda heeft in China een joint venture (JV) met (uiteraard staatsbedrijf) Changan Automobile, waarvan beide bedrijven keurig de helft in handen hebben. Mazda onderhoudt echter ook een zakelijke relatie met FAW (ook staatsbedrijf).
In de relatie tussen de drie wordt nu het nodige geschoven. FAW investeert daarbij in Changan Mazda Automobile, de JV van Changan en Mazda. Laatstgenoemden zien hun aandeel daarmee afnemen naar 47,5 procent, zodat er 5 procent vrijkomt voor FAW. Ondertussen krijgt Changan Mazda, nu dus met FAW-invloed, de volledige …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy