Hyundai Ioniq 6 voor het eerst in beeld

Hyundai gooit in het almaar groeiende elektrisch hoekje van autoland hoge ogen. Dat deed het al met auto’s als de elektrische Kona, maar met de Ioniq 5 vertoont het merk z’n EV-kunsten op een nog hoger niveau. De Ioniq 5 blijft niet het enige Ioniq-model van Hyundai. Op deze door AutoWeek-lezer Willem Vos ingezonden foto’s zien we de Hyundai Ioniq 6 voor het eerst. Willem, onze dank grenst aan het oneindige!

Hyundai wil omstreeks 2025 in totaal twaalf volledig elektrische modellen hebben. Daar moet het modulaire E-GMP-platform een handje bij gaan helpen. Hyundai komt met een uitgebreide reeks Ioniq-modellen, auto’s die in de basis als EV zijn ontwikkeld en die – in tegenstelling tot de Ioniq Electric en Kona Electric – dus geen broertjes en zusjes met verbrandingsmotoren krijgen.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy