Cadillac kondigt Le Mans-deelname aan

Cadillac zet z’n autosportprogramma in de volgende versnelling met een deelname aan de LMDh-categorie. Die afkorting staat voor ‘Le Mans Daytona h’ en daarmee weten we eigenlijk al genoeg.

Jawel, ook de 24 uur van Le Mans staat op de agenda. Cadillac doet niet kinderachtig en doet meteen mee in de Hypercar-klasse, want daar vallende LMDh-auto’s onder. De Cadillac in kwestie is ontwikkeld door Dallara, een zeer bekende raceautobouwer uit Italië en één van de vier toegestane leveranciers in deze klasse. Deelname staat vanaf 2023 gepland.
In Amerika doet dezelfde auto ook mee aan het IMSA SportsCar Championchip, een klasse in de VS en Canada voor soortgelijke langeafstandsracers. Daar is het merk ook nu al met succes actief, wat in 2017, 2018, 2019 én 2020 de constructeurstitel opleverde.
De bovenstaande ‘foto’ van de nieuwe racer is trouwens niet meer dan een designschets.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy