Ex-Lada-topman hoofd van UzAuto

De Zweedse bestuurder Bo Andersson is terug bij General Motors. Andersson zat jaren hoog in de boom bij General Motors waarna hij kortstondig president van Lada’s moederbedrijf Avtovaz werd. Andersson is nu min of meer terug bij General Motors en mag zich CEO noemen van… UZAuto.

UZAuto Motors is een hier nagenoeg volledig onbekende club, maar het is zeker geen kleine speler. UZAuto is het bedrijf waarvan de basis eigenlijk ligt in de het in de jaren negentig opgerichte Uz-DaewooAuto, een samenwerkingsverband tussen een Oezbeeks staatsbedrijf en het toen nog bestaande Zuid-Koreaanse Daweoo. Daewoo kwam in handen van General Motors waarna Uz-DaewooAuto werd omgevormd tot GM Uzbekistan. GM Uzbekistan werd op zijn beurt in 2019 opgeven. De joint-venture heeft nu UZAuto Motors en is weer volledig een staatsbedrijf. De Zweedse Bo Andersson is de nieuwe CEO van UZAuto Motors.
Bo Andersson begon zijn carrière in de jaren negentig bij Saab en kwam in 2009 hoog in de boom …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *