‘Evergrande verkoopt EV-activiteiten aan smartphonemaker Xiaomi’

Het Chinese Evergrande wil een belangrijk deel van z’n EV-activiteiten verkopen aan smartphone-maker Xiaomi. Dat is interessanter dan het lijkt, want Evergrande is de hoofdaandeelhouder van Saab-restant NEVS.

Vastgoedontwikkelaar Evergrande nam in 2019 een meerderheidsbelang in NEVS, dat met de aloude Saab 9-3 als startpunt grootse EV-plannen had. Naar verluidt worden de elektro-Saabs in China daadwerkelijk verkocht, al horen we er buiten dat land eigenlijk nooit wat van. Volgens Automotive News melden ingewijden nu dat Evergrande een deel van z’n aandelen wil verkopen. Men zou in gesprek zijn met Xiaomi, de smartphone-fabrikant die al eerder te kennen gaf zich met EV’s te gaan bezighouden.
Dat zou geen gekke zet …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy