Seat Arona – Eerste rijtest

De Arona kwam voor Seat precies op het goede moment. Het merk kon mooi meeprofiteren met de cross-overhype die ook in de compacte klasse de toon zette. De facelift geeft de auto net even meer uitstraling, iets wat in deze klasse dubbel telt.

Aangezien de technische basis zo goed als identiek is, is het niet zo raar dat de Ibiza en Arona gelijktijdig een facelift krijgen. Maar het is wel opvallend dat de Arona meer werd aangepakt dan de Ibiza. De auto kreeg los van iets meer ingrijpende uiterlijke wijzigingen een extra uitvoering, de Xperience. Die moet volgens Seat de off-roadcapaciteiten benadrukken die SUV’s vaak hebben. Niet dat de Arona zich daarop laat voorstaan, maar in deze tijd is de papieren werkelijkheid belangrijker dan de echte wereld. De reden dat MPV’s uit de verkooplijsten zijn verdwenen en vervangen door SUV’s, is puur de uitstraling. Zeker in de (relatief) kleine segmenten is het design het enige wat de huidige …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy