Volkswagen ID5 GTX – Eerste rijtest

Dat er een coupévariant op basis van de Volkswagen ID4 zou komen, weten we al sinds vorig jaar en dat die als ID5 door het leven gaat eveneens. Om het sportieve karakter van deze variant te benadrukken, neemt de GTX nu het voortouw. Daarmee mogen we alvast een blokje om, al draagt hij zijn camouflagekleding.

Een maand geleden reden we met de ID4 GTX, die technisch identiek is aan de ID5 met diezelfde drie zwarte letters op de achterklep. Na GTI, GTD en GTE is GTX het nieuwste sportieve label van Volkswagen, speciaal voor de elektrische modellen. Reken dus ook op een snellere ID3. De ID5 is dus een SUV Coupé, een voertuigsoort waar we voor het eerst mee te maken kregen in 2007, toen SsangYong de wereld verblijdde met de Actyon. Of was het toch AMC, dat al in de jaren 80 de driedeurs Eagle liftback had? In het Europese premiumsegment zette BMW in 2008 de toon met de eerste X6. De rest volgde al snel. Ook de twee stalgenoten van de ID4, de Audi Q4 en Skoda Enyaq, komen met een schuin aflopende …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy