Tankstation langs snelweg mag laadpalen plaatsen

Tankstations langs de snelweg mogen hun eigen laadpalen plaatsen. Dat heeft de Raad van State bepaald. Wel moeten de door het tankstation te plaatsen laadpalen een ondergeschikte rol spelen naast het aanbieden van benzine, diesel en lpg.

Ongetwijfeld beteuterde gezichten bij Fastned en MisterGreen Fast Charging Network. De twee laadpaalaanbieders waren het niet eens met het gegeven dat ook tankstations laadpalen mochten plaatsen. De twee bedrijven vonden het feit dat ze zouden moeten concurreren met tankstations met hun eigen laadpalen oneerlijke concurrentie, maar de Raad van State heeft die bezwaren van tafel geveegd.
Dat betekent dat tankstations langs de snelweg nu hun eigen laadpalen mogen plaatsen, onder voorwaarde dat het aanbieden van reguliere brandstoffen de hoofdactiviteit blijft. Voor de Nederlandse EV-rijder kan de uitspraak van de Raad van State positieve gevolgen hebben. Als tankstations laadpalen plaatsen, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy