Skoda brengt z’n snelste auto ooit terug

Een bijzonder bericht uit de hoek van Skoda. De Engelse afdeling van het merk stelt namelijk opnieuw een bloedsnelle Octavia RS aan het daglicht voor. Het gaat om de Bonneville Octavia RS, een tien jaar oude snelheidsduivel die weer helemaal fris is.

Skoda vierde tien jaar geleden het tien jarig jubileum van z’n eerste RS model. Dat deed de Engelse tak van Skoda toen op wel heel ludieke wijze. Het sleepte een heftig aangepaste RS-versie van de toen actuele tweede generatie Octavia naar de zoutvlakte in het Amerikaanse Bonneville (Utah) en joeg de Tsjech naar een topsnelheid van 368 km/h. Dit jaar bestaat RS twintig jaar en is het dus tien jaar geleden dat de knotsgekke ‘Bonneville Octavia RS’ z’n kunstjes liet zien. Ter ere daarvan heeft Skoda UK de knotsgekke Octavia weer helemaal netjes gemaakt.
In 2011 trapte Richard Meaden, een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy