Tata Tigor EV: vernieuwde elektrische sedan

Elektrische auto’s zijn in Europa negen van de tien keer een SUV, cross-over of hatchback. Tesla’s Model 3 en Model S zijn vooralsnog de enige uitzonderingen. De Indiase fabrikant Tata heeft met de Tigor EV een minuscule elektrische sedan in zijn gamma, een auto die nu zowel op optisch als technisch vlak is vernieuwd.

Even terugspoelen naar 2019, het jaar waarin Tata de Tigor EV presenteerde. De Tigor EV was de eerste volledig elektrische auto van het Indiase Tata Motors. De elektrische versie van de Tigor, een net geen 4 meter lang sedannetje, had een 16,2 kWh accupakket en een 41 pk  elektromotor op de vooras. De reguliere benzine- en dieseluitvoeringen gingen in 2020 onder het mes en nu heeft Tata ook de Tigor EV aangepakt.
De Tigor EV krijgt dezelfde herziene snuit als zijn broertjes met verbrandingsmotoren, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy