Nieuwe Range Rover SVR speelt buiten

Je zou het hem wellicht niet geven, maar de huidige generatie van Land Rover’s Range Rover Sport is al weer ruim acht jaar oud. Ook Land Rover heeft dat door en dus wordt er in Solihull al enige tijd hard gewerkt aan een opvolger. Het is die nieuwe Range Rover Sport die vandaag in ingepakt testkostuum te zien is op de Nürburgring. Het is niet zomaar een Range Rover Sport, we zien namelijk de nieuwe SVR-versie z’n meters maken. Een olifant in tutu.

De Range Rover Sport SVR mag zich in het rijtje van misschien wel de meest zinloze auto’s ooit scharen. Een lel van een SUV met sportbumpers, spoilers en een veel te grote motor valt nauwelijks goed te praten, maar het gebrek aan bestaansrecht maakt de auto goed met zijn knotsgekke totaalpakket. De huidige Range Rover Sport SVR heeft een – schrik niet – 575 pk sterke 5.0 V8 onder de kap, een achtcilinder die dat vermogen met een beetje hulp van een supercharger haalt. De Range Rover Sport zelf is met geboortejaar 2013 aan vervanging toe en mogelijk stelt Land Rover die nieuwe SUV nog dit jaar officieel voor. Goed nieuws voor wie vreest dat een SVR-achtig model ‘gecancelled’ wordt: …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy