Autorijden in het jaar 2000 – Uit de Oude Doos

Mijmeren over de toekomst is van alle tijden. Precies 30 jaar geleden probeerden we ons een voorstelling te maken van mobiliteit in het jaar 2000. Toen nog bijna een decennium in de toekomst, nu alweer 21 jaar geleden. Wat is ervan terechtgekomen?

Bij terugkijken op het verleden is het extra leuk als je een voorstelling van de toekomst tegenkomt en kunt toetsen wat er werkelijk is gebeurd. Zo treffen we in AutoWeek 33 uit 1991 een vooruitblik op het jaar 2000. Aan de hand van studies van autofabrikanten schetsten we toen hoe we ons in 2000 mogelijk zouden verplaatsen. Sommige zaken bleken aardig te kloppen, andere dingen zijn niet of pas veel later uitgekomen.
Elektrische aandrijving
Eén ding wat we in 1991 al voorzagen was dat de conventionele verbrandingsmotor vroeg of laat het veld deels of zelfs geheel zou ruimen. Op de grote afbeelding aan het begin van het artikel zien we drie studiemodellen, waaronder de F100 van Mercedes-Benz …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy