Rimac Nevera is ’s werelds snelst accelererende productieauto

Met een 0-100-tijd van krap 2 seconden hing het al een beetje in de lucht, maar de elektrische Rimac Nevera is nu ook officieel de snelst accelererende productieauto ter wereld. Rimac stelde dat vast tijdens een sprintje op de veelzeggende kwartmijl, die in een ongelofelijk tempo werd afgeraffeld.

De Nevera, die in juni werd onthuld, wordt aangedreven door een elektrische aandrijflijn die in totaal maar liefst 1.914 pk en 2.360 Nm opwekt. Ter vergelijking: een Bugatti Chiron Super Sport doet het met ‘slechts’ 1.600 pk en 1.600 Nm. Rimac beloofde bij de lancering al een sprinttijd van 0 naar 60 mijl per uur (0-96 km/h) in 1,85 seconden. Op een Amerikaanse dragstrip is daar de zeker in de VS zeer belangrijke ‘quartermile’-tijd aan toegevoegd. De afstand van een kwart mijl, 402 meter, werd met staande start in 8,582 seconden afgeraffeld. De Rimac kwam met 167,51 mph, ofwel 269,6 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *