Motorrijtuigenbelasting uitgelegd: EV’s, PHEV’s en oude diesels

Vroeger was wellicht niet alles beter, maar was veel wel aanzienlijk overzichtelijker. Neem de motorrijtuigenbelasting, waarvoor dankzij EV’s, PHEV’s en oude diesels allerlei speciale regelingen bestaan. Een overzicht.

Even een open deur: in Nederland betalen autobezitters doorgaans motorrijtuigenbelasting en dat is niet zelden een fors bedrag. In vergelijking met de landen om ons heen – en dat mag je ruim nemen – is Nederland een erg duur land om een auto te bezitten. Tenminste, dat geldt in de meeste gevallen.
Aan de basis van de mrb-regelgeving staat nog steeds de regeling die al in 1926 werd opgetuigd, toen de motorrijtuigenbelastingwet van kracht werd. Sindsdien betalen autobezitters in Nederland belasting – in de volksmond ook wel houderschapsbelasting of wegenbelasting – op basis van het gewicht van de auto in kwestie. Betaling geschiedt tegenwoordig in principe per kwartaal, maar het eenmalig …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy