Duitsland: “laden moet als tanken worden”

Duitsland schakelt naar de volgende versnelling als het gaat om laadinfrastructuur. Het verkeersministerie aldaar presenteert een  uitgebreid plan om in 2025 zoveel laadpunten beschikbaar te hebben dat laden ‘als tanken’ moet worden.

Tot 2025 stelt het ministerie voor Verkeer en digitale Infrastructuur (BMVI) 500 miljoen euro beschikbaar. Ter vergelijking: tussen 2017 en 2020 was er 300 miljoen beschikbaar. Van het geld wordt tot 60 procent van nieuw te plaatsen laadpalen gefinancierd, maar dan wil de overheid er natuurlijk ook wat over te zeggen hebben. Zo moeten er uiteindelijk 50.000 oplaadpunten bijkomen, waarvan minimaal 20.000 snellaadpunten met DC-laders.
Door middel van concrete aanbestedingen wordt zicht gehouden op goede, strategische locaties voor die laders. Zo moeten de eerste 1.000 snelladers …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy