Volkswagen zet Golf GTI op BBS’jes

De Amerikaanse tak van Volkswagen koestert nostalgische gevoelens. De overzeese afdeling van Volkswagen komt namelijk met de Golf GTI BBS Concept op de proppen, een Golf GTI die is overladen met details die teruggrijpen op de jaren tachtig. Het schoeisel waar de de showauto zijn naam aan dankt, springen het meest in het oog.

De bekende spaakwieltjes van het in 2007 ter zielen gegane maar anno 2021 als naam nog altijd bestaande BBS waren vooral in de jaren tachtig en negentig ontzettend populair. Menig platgeslagen Volkswagen Golf kreeg de kenmerkende wielen onder zich en het is dan ook geen toeval dat de Amerikaanse tak van Volkswagen zich voor deze Golf GTI BBS Concept heeft laten inspireren door een Golf II GTI op lichtmetaal van BBS.
De Golf GTI BBS Concept staat op goudkleurig BBS-wielen in een maat die je twintig of dertig jaar geleden in ieder geval zelden tegenkwam: 19-inch. De Golf GTI ligt dankzij een set …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy