Honda Integra: een onverwacht rijke geschiedenis

Vorige week werd bekend dat Honda werkt aan een terugkeer van de modelnaam Integra. Waarom dat groot nieuws is, wordt duidelijk als we een blik op de geschiedenis van de Honda Integra werpen.

De Honda Integra komt terug! Oké, meer specifiek: de Acura Integra komt terug! Honda’s Amerikaanse luxedivisie heeft middels een teaserplaat onomstotelijk bewezen dat er wordt gewerkt aan een opvolger voor het model, dat hier in Europa vooral met de zeer sportieve Type-R uit de late jaren 90 wordt geassocieerd.
Generatie 1: ook als Rover De Honda/Acura Integra is echter veel meer dan dat. Ook in Europa verscheen het model al halverwege de jaren 80. Hier verscheen de auto als vijfdeurs liftback mét klapkoplampen, waarmee het een voorloper was van de latere Mazda 323F met diezelfde vorm. Honda en Mazda …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy