Biagini Passo: miskende trendsetter – De Vluchtstrook

Met auto’s als de Range Rover Evoque Convertible en de Volkswagen T-Roc Cabrio leek de niche van de hoogpotige cabrio te zijn geboren, maar al in de jaren ’90 kwam het obscure Italiaanse bedrijfje Automobili Biagini op de proppen met een creatie op basis van de Volkswagen Golf I Cabriolet: de Biagini Passo.

Wie bij het horen van de merknaam ‘Biagini Automobili’ een soort mengelmoes van Bizzarrini en Lamborghini voor zich ziet, komt toch enigszins bedrogen uit. Biagini was gevestigd in het Italiaanse plaatsje Piazzano en onderdeel van het Italiaanse bedrijfje Ali Ciemme SpA, dat in 1972 was opgericht. Dat bedrijfje produceerde onder de merknaam ACM auto’s van de Roemeense fabrikant ARO voor de Italiaanse markt, waarbij men gebruik maakte van motoren van Volkswagen. Vanaf 1990 kwam de merknaam Biagini om de hoek kijken. Over Ali Ciemme, ACM en Biagini is weinig informatie te vinden. In 1993 viel in ieder geval het doek voor Biagini, vermoedelijk omdat het merk nooit echt van de grond wist te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy