Audi A6 e-tron – Blik to the Future

De Europese Commissie wenst dat nieuwe personenauto’s vanaf 2035 geen gram CO2 meer uitstoten. In ons werelddeel moeten autofabrikanten daarom nog sterker inzetten op elektrische auto’s. Audi’s A6-familie vertakt straks in twee richtingen. Eén type heeft in de Europese Unie een groot toekomstperspectief: de A6 e-tron.

Volkswagen schaart zijn elektrische modellen onder de noemer ID en Audi voert zijn EV’s onder de e-tron-vlag. Het label dat het merk voorheen voor plug-ins gebruikte, prijkt inmiddels op de simpelweg E-tron geheten SUV, diens Sportback-broer, op de Q4’s e-tron én op de E-tron GT. Ook in het segment van de A6 ontkomt Audi niet aan complete elektrificatie. Eerder dit jaar toonde het merk al de A6 e-tron Concept, een voor meer dan 90 procent concrete vooruitblik op een elektrische Sportback van A6- en A7-formaat. Audi moet wel. Niet alleen door de steeds strengere emissienormen, maar ook …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy