Zo werken elektromotoren in auto’s

De elektromotoren die moderne auto’s aandrijven, werken in principe net zo als honderd jaar geleden. In detail is er echter veel veranderd. Een overzicht van de doorontwikkeling van de motor van de (zeer nabije) toekomst.

Wat was het leven overzichtelijk in het tijdperk van de goede oude verbrandingsmotor. Maak bij zo’n auto de motorkap open, verwijder de motorafdekking en na twee, drie keer kijken weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. Dat zou er als volgt uit kunnen zien: zes cilinders in V-configuratie, aangevuld met twee turbo’s. De kabels van het ontstekingssysteem en de bougies maken duidelijk dat je niet met een dieselmotor te maken hebt, maar met een benzinemotor.
Bij een auto met een elektromotor is het echter een stuk lastiger om te achterhalen wat voor motor het nu precies is. Die motor is soms voorin geplaatst, soms achterin, en bij diverse auto’s vind je zowel voorin als achterin een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy