Mazda MX-30 – Back to Basics

De MX-30 is de eerste volledig elektrische auto van Mazda. Hij is inmiddels al een tijdje onder ons, maar in deze rubriek kwam hij nog niet eerder aan bod. Hoog tijd dus om eens te kijken naar hoe het ervoor staat met de standaarduitrusting van de Japanner op stroom.

Mazda MX-30 e-SkyActiv
€33.140
Bij de keuze voor de aandrijflijn houdt Mazda het in ieder geval tamelijk simpel. De MX-30 is alleen te verkrijgen als 145 pk sterke E-SkyActiv. Eén elektromotor drijft de voorwielen aan, een accupakket van 35,5 kWh voorziet de krachtbron van stroom. De theoretische actieradius is met 200 kilometer overigens niet heel riant, net als de maximale laadcapaciteit van 40 kW aan de snellader. De MX-30 kan in 9,7 seconden naar de 100 km/h accelereren, niet lang daarna is de koek op bij 140 km/h. Op dit moment vormt de MX-30 onderdeel van onze duurtestvloot, dus het zal later moeten …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy