Toyota Corolla bereikt 50 miljoen stuks

De Toyota Corolla rondt de kaap van vijftig miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Met dit enorme aantal is de Corolla met afstand het populairste automodel ooit en dat zal ook nog wel even zo blijven.

De Toyota Corolla is al sinds 1997 het bestverkochte automodel wereldwijd, maar het vijftig miljoenste exemplaar is toch een belangrijke mijlpaal. In het afgelopen jaar verkocht Toyota naar eigen zeggen maar liefst 1,1 miljoen stuks. In het huidige tempo wordt er dus elke 28 seconden ergens op de wereld een Corolla verkocht. Dat ‘ergens op de wereld’ mag je bovendien heel ruim nemen, want de Corolla staat iun meer dan 150 landen op het menu. Het model wordt momenteel gebouwd in twaalf verschillende fabrieken, verdeeld over Japan, Brazilië, Venezuela, China, Pakistan, Zuid-Afrika, Taiwan, Thailand, Vietnam, Turkije, de VS en het VK.
Het nieuws over de vijftig miljoenste Corolla komt uit …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy