Honda Civic (1979) – In het Wild

De Honda Civic van tegenwoordig kenmerkt zich vooral door zijn hoekige vormen en markante ontwerp, maar ooit was dat anders. AutoWeek-lezer Ronald van Nieuwenhuijzen kwam deze Civic van de eerste generatie geparkeerd aan de straat tegen. Vandaag de dag mag dat type gerust een zeldzaamheid genoemd worden!

Met de eerste generatie Civic boorde Honda in 1972 een belangrijke markt aan: die van de compacte middenklasse. De Japanners namen de reeds bestaande N600 en vergrootten de lengte, breedte en wielbasis. Ook de motor was een stuk groter: een 1.2 viercilinder met 50 pk. Qua carrosserievarianten was de Civic er als drie- en vijfdeurs hatchback, maar ook als twee- en vierdeurs. Die ‘sedan’ verschilde eigenlijk alleen van de hatchback door de manier waarop de kofferruimte te bereiken was. Ook bestond er vanaf 1974 een vijfdeurs stationwagon.
Het exemplaar op de foto’s is een driedeurs hatchback, te zien aan de naden rondom de achterruit. Met bouwjaar 1979 gaat het hier om een zeer recente versie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy