Fiat Barchetta – Facelift Friday

Onlangs schitterde er een knalgele Fiat Barchetta in AutoWeek. Een mooie gelegenheid om de facelift van dit uiterst zomerse model eens nader tegen het licht te houden!

1995. Alweer een kwart eeuw geleden, maar als we naar de auto’s kijken lijkt het nog veel langer terug. Ga maar na: SUV’s bestonden nog bijna niet en ‘mainstream’ merken buitelden over elkaar heen om geinige, betaalbare roadsters te introduceren. Dat laatste is anno 2021 ondenkbaar, maar was in de jaren 90, opgejaagd door het eclatante succes van de Mazda MX-5, heel gewoon.
Inzakkend koetsje
Eén van de fleurigste aanbiedingen op dit vlak kwam uit Italië. In 1995 introduceerde Fiat de Barchetta. Dat is Italiaans voor ‘bootje’ en dat is niet gek, want met zijn wulpse en in het midden ietwat inzakkende koetsje heeft deze blije voorwielaandrijver daar inderdaad wel wat van weg. De koets van de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy