De populaire Kia Niro – Wel en wee

De bestverkochte auto van 2020, dat is de eretitel die de Kia Niro mag dragen. Vorig jaar rolden maar liefst 11.880 exemplaren van de cross-over de showroom uit, waarmee hij de Volkswagen ID3 en de Hyundai Kona achter zich liet. Dit jaar is de Niro niet meer de absolute verkooptopper, maar dat neemt niet weg dat het model nog immer goed loopt. Tijd om de importeur te vragen naar een meer gedetailleerde invulling van de verkoopcijfers.

Hij mag gerust een succesnummer genoemd worden, die Kia Niro. Sinds zijn introductie halverwege 2016 verkocht Kia in totaal 42.659 exemplaren in Nederland. Het begon voor de Niro met de reguliere hybride: een 105 pk sterke atmosferische 1.6 GDI die samenwerkt met een 44 pk sterke elektromotor. De aandrijfkrachten worden op de voorwielen overgebracht middels een zestraps DCT-automaat. Vanaf 2018 kwam daar een extra motorvariant bij: de PHEV. Die heeft dezelfde brandstofmotor als de hybride, maar heeft een elektromotor met een vermogen van 60 pk en een accupakket van 8,9 kWh, waar de reguliere hybride het moet doen met 1,56 kWh. Met dat accupakket komt de plug-in hybride Niro volgens de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy