Roewe brengt ‘walvis-SUV’ op de markt

Als een autofabrikant een model vernoemt naar een dier, betreft het in de meeste gevallen een stoer, snel of anderszins tot de verbeelding sprekend dier. Van Puma tot Cougar en van Mustang tot Viper en Wildcat. Het Chinese Roewe heeft een andere visie en brengt een auto op de markt die vrij vertaald Whale of Walvis heet.

Roewe, een merk van de Chinese kolos SAIC Motors waar ook MG onderdeel van is, liet in april dit jaar de Jing zien, een concept-car waarmee het merk liet zien welk designpad het de komende jaren zou gaan bewandelen. Wat blijkt nu? Die Jing blijkt inderdaad meer dan slechts een concept-car dat een nieuwe designtaal introduceert, de auto gaat namelijk zelf ook in productie. In de database van het Chinese Ministerie van Industrie en Transport heeft AutoWeek foto’s van de productieversie opgedoken. Die auto lijkt net als z’n conceptuele voorbode Jing aan heten, een woord dat iets als Walvis betekent. Dat roept niet direct connotaties op die je als autofabrikant bij een model zou willen hebben, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy