VS willen diverse assistentiesystemen in auto’s verplichten

In de Verenigde Staten is het 1 biljoen dollar kostende ‘infrastructuurpakket’ van president Biden aangenomen door de senaat. In dat pakket blijken onder meer ook eisen voor veiligheidssystemen van nieuwe auto’s te zitten.

De infrastructuur in de Verenigde Staten – met name tal van bruggen – kan op z’n zachtst gezegd wel een opfrisbeurt gebruiken. Daar is het echter niet alleen om te doen in het gigantische investeringspakket dat nu door de meerderheid van de senaat gesteund wordt. Er wordt namelijk ook het één en ander uitgezet om de verkeersveiligheid te verbeteren, waaronder specifieke eisen voor nieuwe auto’s. Onlangs hoorden we al dat een vorm van een alcoholslot daarbij hoort, maar er is meer.
Om te beginnen krijgen op den duur nieuwe auto’s in de VS koplampen die aan nieuwe standaarden …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy