Rechter: telefoon op schoot tijdens rijden is toegestaan

Een automobilist die was bekeurd voor het vasthouden van een telefoon achter het stuur, hoeft die boete van €240 toch niet te betalen. De telefoon lag op schoot, terwijl de wet alleen het werkelijk vasthouden van een telefoon tijdens het rijden verbiedt.

Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden besloten in een hoger beroep. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, dat in hoger beroep lichte verkeersovertredingen behandelt, maakte dinsdag bekend dat de automobilist in het gelijk is gesteld. In deze zaak kan niet worden vastgesteld dat de telefoon tijdens het rijden is vastgehouden, aldus het hof.
In 2018 was er een soortgelijke zaak in Nederland. Daarbij werd een automobilist bekeurd, omdat hij zijn smartphone bediende terwijl het apparaat in een handsfreehouder zat. Het gerechtshof oordeelde echter dat het aanraken van een telefoon niet altijd gelijkstaat aan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *