Panhard 17 (1959) – In het Wild

De eigenaar of eigenaresse van deze Panhard 17 is er na 38 (!) jaar vast wel aan gewend dat de auto de nodige aandacht trekt. In deze rubriek is-ie echter nog niet voorbijgekomen en het is om verschillende redenen hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Er is weliswaar krap vijf jaar geleden al eens een Panhard 17 op het erepodium gezet in ‘In het Wild’, maar dat was een exemplaar uit 1964. Niets ten nadele van dat knappe exemplaar, alleen deze oranje-achtige 17 uit 1959 is nog net even wat specialer.
Om te beginnen omdat het er een is uit het eerste bouwjaar van de 17, die ook wel PL17 werd genoemd. De 17 was de opvolger van de betrekkelijk succesvolle en al net zo opvallend gelijnde Dyna Z. In de tweede plaats is het een bijzondere omdat het gaat om een exemplaar dat in 1983 naar Nederland werd gehaald en sindsdien nooit meer weggedaan is door diegene.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy