Volkswagen-CEO: ‘Automatisering leidt niet tot banenverlies’

Herbert Diess, de topman van de Volkswagen Groep, denkt niet dat er in de nabije toekomst per se minder mensen nodig zijn in de auto-industrie ondanks automatisering van sommige productieprocessen. Ook de opkomst van de elektrische auto ziet hij niet als gevaar voor de werkgelegenheid.

Verdere automatisering in de auto-industrie zal niet direct leiden tot banenverlies, denkt Volkswagen-topman Herbert Diess. “Om veel auto’s te bouwen zal je ook in 2030 nog veel mensen nodig hebben op de fabrieksvloer.” Tegelijkertijd wordt software steeds belangrijker voor autoproducenten en zal VW daarvoor mensen aannemen. “Maar in tegenstelling tot snelle industrieën kost verandering in de autosector veel tijd.” Als massaproducent heeft Volkswagen iets meer tijd om zich aan te passen aan vernieuwingen in de industrie dan kleinere autofabrikanten, denkt Diess. “Daardoor kunnen we veel banen behouden. Op zulke plaatsen zullen we wat krimpen, op andere plekken komen er banen bij.”
Door de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy