Radford 62-2 is moderne klassieker

Radford is een uit het verleden teruggekeerde coachbuilder die vandaag zijn eerste nieuwe auto in jaren laat zien. Dit is de Radford Type 62-2, een tot 62 stuks gelimiteerde klassiek ogende sportcoupé.

Eerder dit jaar kwam het opvallende bericht dat de voornamelijk in de jaren vijftig en zestig druk aan auto’s knutselende coachbuilder Radford terug zou keren. Het herboren Radford presenteert in de vorm van deze Type 62-2 nu zijn eerste nieuwe project.
De Type 62-2 is in feite een grondig vertimmerde Lotus. En dat is niet voor niets. De Type 62-2 is namelijk een moderne interpretatie van de Lotus Type 62, een raceauto uit de jaren zestig. Ondanks zijn klassieke lijnenspel is de Type 62-2 een heel moderne spierbundel. Zo weegt hij, omdat hij voornamelijk uit koolstofvezel en aluminium bestaat, slechts 1.000 kilo. Daar komt bij dat de Type 62-2 wordt aangedreven door een 3,5-liter grote V6 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy