Ferrari Testa Rossa J is klein speeltje voor de superrijken

Ben je schatrijk maar heb je nét niet het geld voor een originele Ferrari 250 Testa Rossa? Dan heeft Ferrari nu wellicht de perfecte oplossing: de Testa Rossa J. Een volledig elektrisch schaalmodel, waarmee je tot ruim 60 km/h kunt halen.

De Ferrari 250 Testa Rossa uit eind jaren 50 is één van de allerduurste auto’s ooit. Wie nu één van de overgebleven exemplaren wil bemachtigen – als er al één aangeboden wordt – is tientallen miljoenen euro’s kwijt. Dat zal de meeste mensen wat te gortig zijn. De open racer uit de beginjaren van Ferrari als fabrikant van straatlegale auto’s is nu echter opnieuw in productie gegaan. Dat wil zeggen: Ferrari bouwt 299 exemplaren van een volledig elektrische Testa Rossa die 75 procent zo groot is als het origineel. Een rijdend 3,1 meter lang schaalmodel, dat het de Testa Rossa J doopt. De ‘J’ staat voor, je raadt het al, ‘Junior’. Ferrari gaat secuur te werk en bouwt de Testa Rossa J aan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy