Dit zijn de regels rondom kleine, ‘Amerikaanse’ kentekenplaten

Nederlandse kentekenplaten zijn in principe 520 mm breed en 110 mm hoog. Als die plaat niet past is er echter een kleiner alternatief, dat op meer punten afwijkt van de Europese norm. Om die kleine, ‘Amerikaanse’ kentekenplaatjes te mogen voeren, moet je auto echter aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Als het gaat om het formaat van kentekenplaten, zijn er wereldwijd eigenlijk twee standaarden: de Europese en de Amerikaanse. De Europese betreft een langwerpige plaat zoals we die ook in Nederland kennen, de Amerikaanse een duidelijk kortere en hogere, dus meer vierkante, kentekenplaat.
Natuurlijk zijn er ook landen die van deze norm afwijken, zoals Japan (Amerikaans maar hoger) en China (tussen beide formaten in). Autofabrikanten houden echter meestal rekening mee dat óf het Europese formaat, óf het Amerikaanse formaat plaat moet passen. Daarbij gaat het vooral om de daarvoor bestemde plek aan de achterzijde, waar de plaat immers verlicht moet zijn en dus een vast onderkomen moet …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy