Deze Koreanen worden 15, interessante youngtimers?

Het predicaat youngtimer geldt voor alle auto’s vanaf 15 jaar oud en daarvoor komen intussen ook de nodige Koreanen in aanmerking. Maar hebben auto-liefhebbers en calculerende ondernemers ze wel in de peiling? Hier laten we een lichtje schijnen op de aardigste oudere jongeren uit Seoul en omstreken.

Grappig hoe de geschiedenis zich wat nieuwkomers op de automarkt betreft steeds herhaalt. In de jaren 70 was er in Europa sprake van ‘het Japanse gevaar’, omdat er vanuit het verre Azië niet alleen puike brommertjes, muziekinstrumenten en platenspelers onze kant op kwamen, maar ook auto’s. En deksels goede ook, want ze deden het altijd. De Japanners kwamen, zagen en namen hun deel van de markt in en inmiddels is het alsof het nooit anders is geweest. Vanaf eind jaren 70 ontvouwt zich hetzelfde scenario voor Hyundai, een nieuwkomer uit Zuid-Korea. Het merk zag kansen voor auto’s die hier aanvankelijk weliswaar niets toevoegden aan wat er al volop verkrijgbaar was, behalve een erg …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy